Productkenmerken


Waarom Mcas?checkpoint

Mcas is een gebruikersvriendelijke applicatie voor bewindvoerders en inkomensbeheerders. De dagelijkse praktijk vind u terug in dit systeem. Iedere cliënt heeft een eigen overzichtelijk dossier met voorop een dashboard waarop u de actuele situatie van de cliënt terugziet.

Relatiebeheer

De cliënten en relaties zijn opgeslagen in één centrale database. Dit voorkomt het dubbel invoeren van gegevens. Via de selectiescherm kunnen relaties geselecteerd worden om deze aan te schrijven via de brievenmodule.

Banktransacties

Eenvoudig beheer van bankrekeningen door het centraal inlezen van mutaties. De mutaties worden zoveel mogelijk automatisch gecodeerd. De bewindvoerder kan op 1 scherm de nieuwe transacties van al zijn/haar cliënten inzien en controleren.

Budgetteren

Voor iedere cliënt kunnen meerdere budgetten worden opgesteld met verschillende looptijden. Ieder budget kan lopende de periode worden bijgesteld. Per rubriek wordt aangegeven of het budget nog ruimte heeft of overschreden is. Daarnaast staan de actuele bankmutaties met de nog uit te voeren betaalopdrachten en verwachte inkomsten. Hiermee wordt inzicht verkregen op het komende saldo verloop. Ook het maken van reserveringen behoort tot de mogelijkheden.

Betalen

De betaalmodule is eenvoudig in gebruik en uiterst efficiënt. Praktijkvoorbeeld: iedere ochtend wordt de post verwerkt. De binnengekomen facturen en betaalopdrachten worden apart gelegd en kunnen door een medewerker of bewindvoerder achter elkaar worden ingevoerd. Men kiest op het scherm de cliënt, kiest de begunstigde, voert het bedrag en betaalkenmerk in en klaar is de betaling. Vervolgens wordt met één druk op de knop alle betalingen uit Mcas per bank verzameld en klaargezet voor een upload naar internetbankieren. Regelmatig terugkerende betalingen kunnen als periodiek of als betaalsjabloon worden ingevoerd. Periodieken worden automatisch uitgevoerd, terwijl bij betaalsjablonen slechts de gegevens moeten worden aangevuld (bijv. wisselend bedrag/betaalkenmerk).

Schuldregistratie

De schulden van een cliënt kunnen worden vastgelegd met status indicatie. Is de schuldeiser aangeschreven, is er een aflossingsregeling getroffen. Per schuld kunnen de aflossingen automatisch worden bijgehouden vanuit de bankmutaties.

Correspondentie

Een telefoontje, een mailtje of een brief. Meestal resulteert dat in een notitie of uit te voeren actie in het cliëntdossier. Deze notities worden vastgelegd onder de betreffende rubriek. De openstaande acties zijn weer zichtbaar op het dashboard van het dossier. Daarnaast is er voor iedere dossierbehandelaar een overzicht beschikbaar met alle acties van alle cliënten gerubriceerd op onderdelen. Bijvoorbeeld : alle Rekening en Verantwoordingen, alle bijzondere bijstanden, etc.

Brievenmodule

In de brievenmodule kunnen templates worden gebruikt voor het maken van brieven en emails. Na het selecteren van de aan te schrijven relaties, worden de brieven en emails opgemaakt. De aangegeven bijlagen wordt automatisch mee geprint of bijgevoegd aan de email.

Tijdregistratie

Mcas heeft een tijdregistratie module. Naast het bijhouden van gewerkte uren en verlof van de medewerkers, geeft de module ook inzicht in de bestede tijd per cliënt.

Rechtbank documenten

Doordat in Mcas alles wordt bijgehouden is het maken van een boedelbeschrijving of een rekening en verantwoording een fluit van een cent. De bankmutaties zijn iedere dag actueel. De ingevoerde notities die gemarkeerd zijn voor een rechtbankverslag komen automatisch op de R&V.